Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi

Çoçuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi Yaygınlaştırma Çalışmaları

Proje kapsamında gerçekleştirilen pilot uygulamaların ülke genelinde devamlılığını sağlamak ve çıktılarının yaygınlaştırılması, projelerin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.
Çoçuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi Yaygınlaştırma Çalışmaları

 Bakanlığımızca uygulamaya konulan ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen ´´Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi´´ Genel Müdürlüğümüz koordinesinde tamamlanmıştır.  Projenin genel amacı; çocukların fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik her türlü şiddetten korunmasına katkıda bulunmaktır.

Proje kapsamında gerçekleştirilen pilot uygulamaların ülke genelinde devamlılığını sağlamak ve çıktılarının yaygınlaştırılması, projelerin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede ilinizce yürütülecek, çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması çalışmalarında;

    •       Proje kapsamında geliştirilen model okulun 10 boyutu (şiddet farkındalığı, şiddet içeren davranışların taranması, stratejik planlama, okul liderliği, sosyal, duygusal ve davranış öğrenme yaklaşımı, okul ve okul çevresi güvenliği, personel eğitimi, öğrencilerin katılımı, ailelerin katılımı ve toplum tabanlı çalışma) ile ilgili olarak ilin ve okulların ihtiyaçlarına uygun biçimde gerekli planlamaların bölgesel olarak yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda;

  •       Okul ve kurumların stratejik planlarında çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili hususlara mutlaka yer verilmesi,
  •       İl genelinde çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla kurumlar arası işbirliği ile çalışmaların yürütülmesi,
  •       Erken Uyarı Uygulamaları eğitimlerinin yaygınlaştırılması,
  •       Yaşam Becerileri Etkinliklerinin yaygınlaştırılması,
  •       Öğretmenlere, okul çalışanlarına ve ailelere yönelik eğitim programlarının yine bölgesel ihtiyaçlara uygun olarak hazırlanması/uyarlanması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir.

 

    •       Yapılan çalışmalarda 18.12.2015 tarih ve 27250534-746.01-E.13075438 sayılı yazıda gönderilen ve bu web sayfası içeriğinde de ulaşılabilecek olan dokümanlardan yararlanılabilecektir.
    •      Proje kapsamında hazırlanan materyallerin/dokümanların e-içerik olarak okullara/kurumlara ve öğretmenlere ulaştırılması beklenmektedir.
    •       Proje kapsamında oluşturulan Danışmanlık Tedbiri Eğitim Programının yerel hizmet içi eğitim kapsamına alınması, diğer illerden davet edilecek eğitim görevlilerinin eğitim ücretinin ve harcırahlarının iliniz tarafından karşılanması koşuluyla 18.12.2015 tarih ve 27250534-746.01-E.13075438 sayılı yazı ekinde yer alan eğitim görevlilerinden yararlanılmasının sağlanması gerekmektedir. İliniz tarafından planlanan Danışmanlık Tedbiri Hizmet İçi Eğitimlerinde kullanılmak üzere ilinizin talebi üzerine materyal (Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı) desteği Genel Müdürlüğümüz tarafından sağlanacaktır.

Konu ile ilgili resmi yazılar için tıklayınız. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüsü A Blok Ankara - 03122220512

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.